COUNTER

free hit counter

FOLLOWERS

SPONSORED BY





Monday, April 20, 2015

Memori Hari Jadi



Assalamualaikum. Dah masuk 20 April dah pun hari ni, tapi aku saja nak kasi #throwback satu kali pasal sambutan hari jadi aku awal bulan lepas, 5 Mac. Heh. Ok, macam biasa, dalam pukul 12 tengah malam, whatsapp, wechat, fb wall post semua duk kasi notification kat henpon. Dapat wish dari kawan, sedara-mara dan sebagainya. Tapi dalam lingkungan pukul 12 lebih tu jugak lah aku tiba-tiba rasa nak cek pendrive aku dalam beg. Cek punya cek, pendrive nya tak ada. Sah tertinggal kat dalam lab kampus. Haih. Serabut kejap otak aku masa tu. Tapi bajet-bajet cool dan teruskan reply ucapan birthday tu. Kat atas tilam nak tidur, dalam hati dah berdoa banyak-banyak lah semoga pendrive tu selamat.

Keesokan harinya, aku bergegas lah ke kampus nak cari pendrive 16gb tu kononnya, tapi alangkah berkecainya hati aku bila tengok pendrive tu dah tak ada lagi kat dalam lab. Konpem dah kena rembat. Dalam hati duk sumpah-seranah jugak, tapi dalam masa yang sama, aku redhakan juga. Bukan rezeki aku. Then, terus lepak dalam library, settlekan kerja apa yang patut. 5 Mac aku pun berlalu dengan mood yang tak berapa nak stabil sangat, tapi masih bersyukur sebab ada juga kawan-kawan aku yang murah hati bagi reward sempena birthday aku. Ada yang belanja aku makan, belikan aku kek Secret Recipe, belanja air Caramel Macchiato Starbucks, belanja pizza kat Quill Mall sebelah tu. Makan ramai-ramai. Aku appreciate sangat. Rezeki, rezeki.






Ingatkan dah selesai dah hal birthday aku, rupanya team The Hunt X3 ada lagi agenda tersembunyi. Patut lah semua ahli team tu tak wish langsung time birthday aku. Dia orang ada rancangan untuk surprisekan aku hari Ahad tu, 8 Mac. *nangis* Konon-konon ajak lepak minum-minum kat taman klcc, rupanyaaaaaa... Nak gugur jantung aku tengok dia orang siap setting taman klcc tu dengan belon-belon merah. Siap ada bentuk love lagi. Rasa macam dalam mimpi. Serius.




February & March babies

Ada kek lagi. Heh. Dia orang ni. Dalam hati aku tak boleh nak gambarkan macam mana. Macam ni rupanya rasa kena surprise. Dia orang set up tempat tu sejak tengah hari lagi. Masa tu aku tengah berpiknik dengan housemate aku kat Taman Tasik Titiwangsa. Yang tu pun best juga, masak sendiri & berkelah kat taman tu. Memang double celebration sangat. Ha, sempat juga team The Hunt X3 record video ucapan untuk kami. Boleh tengok salah satu video kat sini. *double terharu* Yang pegang monopod dalam video tu lah "mastermind". Dia rupanya party planner. Kemain eksaited lagi dia.


Lepas buat kecoh kat taman, kami beralih pulak kat dalam KFC KLCC tu. Ingatkan dah habis, rupanya ada lagi. Dapat hadiah pulak dari dia orang. T_T Korang ni. Banyak sangat korang buat untuk aku. Terima kasih banyak-banyak, seriously. Korang semua memang terbaik. Edan, Rafiq, Qaiyum, Nas, Amin, Nadia, Wanie, Mira dengan Yana. Sayang korang sangat-sangat, tak tau nak describe macam mana. Terima kasih untuk memori hari jadi yang terbaik pernah aku ada setakat ni :)






Monday, February 16, 2015

Semester 4

Wah, kemain lama aku buat derk je dengan blog ni, tak update update. Datang just approve komen, check mesej kat chatbox, blogwalk sekejap, lepas tu terus keluar. Nampak sangat pemalasnya. Kahkah. Dah masuk tahun 2015 dah pun. Usia pun dah meningkat. Pergh, macam tak percaya dah nak masuk 24 dah tahun ni. Laju betul. Hari ni dah 16 Februari. Dah tak lama lagi dah. Teman sepermainan aku kecik kecik dulu pun dah selamat jadi isteri orang baru baru ni




Yang ni pun sama jugak, macam tak percaya dah sampai jodoh. Hehehe. Semoga kekal sampai syurga lah hendaknya. Tak sabar dah ni nak main dengan anak sedara nanti. Okay, next. Cerita pasal study. Dah masuk sem 4 dah pun (kat dalam sistem je, actually kalau ikut remaining subjek, dah masuk sem 5 dah aku). Syukurlah sebab dapat transfer kredit. Berbaloi belajar dekat KYM dulu. Hmm, subjek subjek sem ni bagi aku agak heavy jugak lah, sebab banyak coding. Harap harap tak tersungkur lah nanti. Kalau ikut plan yang aku buat, next sem dah boleh amik FYP. Yang tu pun cuak juga tu. Aku ni pun satu, dah tahu banyak subjek susah, makin panjang pulak langkah aku merayau rayau dengan kawan. Duit pun mengalir macam air paip. Haih, dugaan belajar kat ibu kota ni =_=











Pantang ada masa lapang sikit, panjang je akal masing masing. Ajak pergi karok lah, pergi makan lah, pergi cuci mata lah. Kemain lagi. Tapi takpe, lepas belajar ni dah tak boleh dah berjimba sebegini rupa. Baik lah gunakan sisa sisa masa yang tinggal ni. Lepas ni semua dah kena buat hal sendiri dah. Ha, sudah lah tu rasanya. Tetiba nak membebel kat sini. Acah acah takde assignment. Padahal tengah buat assignment Internet Programming tadi. Ada pulak syaiton nirrojin berbisik kat telinga suruh buat kerja lain. Hm dah dah. Sampai sini je okaii. Assalam.


Saturday, May 31, 2014

Habis Final

Assalamualaikum. 30/5/14 - Hari ni nak cakap aku rasa seronok dan lega sikit rasanya sebab dah bebas daripada cengkaman fianl exam untuk semester kali ni. Ngehngeh. Terasa bahagianya. Al-maklum lah, penat study untuk final paper. Banyak pulak paper aku kali ni. Lepas ni mati kutu lah aku kat rumah sebab cuti sem kali ni diorang bagi sampai 3 bulan. Hambik kau, nak sangat cuti. Buat masa ni, biarlah aku mengamati keindahan dan kenikmatan cuti yang diberi ni dulu. Bila dah bosan tahap maksima sangat nanti, aku ingat nak cari kerja part-time kot.Takde lah membazir sangat masa aku. Lepas ni nak masuk bulan puasa, raya semua.



The Hunt X3

Oh, cuba tengok gambar tu. Style tak? Kahkah. Saja nak letak situ, nak simpan buat kenang-kenangan. Keserasian antara ahli kumpulan kami memang superb meletop kata kau. Itu hari kami ramai-ramai pergi buat kecoh kat Sunway Lagoon. Seronok bak hang. Balik rumah terus pengsan. Takpe, next time aku kasi upload gambar-gambar kami semua berfoya-foya kat dalam Sunway Lagoon tu.

Ini kali aku nak cakap, minggu depan kami rancang nak pergi berjimba beramai-ramai lagi. Ke A'Famosa Waterworld pulak kita. Mandi lagiiiii. Actually, plan asal nak buat BBQ je, tapi disebabkan lepas ni dah tak boleh nak jumpa selama 3 bulan, elok lah kiranya kita extend sikit sisa-sisa masa yang tinggal. Aku dah tak sabar-sabar dah ni. Sekarang tunggu budak-budak lain ni habis paper dan merdeka macam aku. Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar. Amiiiin.

Sampai sini je lah kot. Sekian, wassalam.

nuff