COUNTER

free hit counter

FOLLOWERS

SPONSORED BY





Tuesday, June 29, 2010

10 Laman Web Rangkaian Sosial Paling Popular

10Salam..hari ni aku nak share pasal Laman Web rangkaian sosial yang makin popular di kalangan rakyat Malaysia..bukan rakyat je guna,orang-orang kenamaan macam Perdana Menteri kita pun ade guna jugak..Kadang-kadang syarikat pengiklanan antarabangsa yang besar-besar macam Panasonic,Maxis,Intel,Canon & lain-lain tu pun guna rangkaian sosial ni umtuk tujuan promosi..kat sini ada 10 laman web rangkaian sosial paling popular di alam maya..

1) Facebook
Pautan masuk - 722,434,829
Jumlah pelawat bulanan - 122,220,617
Ramalan pelawat bulanan - 93,300,000

2) Myspace
Pautan masuk - 345,130,806
Jumlah Pelawat Bulanan - 55,599,585
Ramalan Pelawat Bulanan - 61,300,000

3) Twitter
Pautan Masuk - 628,750,806
Jumlah Pelawat Bulanan - 23,579,044
Ramalan Pelawat Bulanan - 28,000,000

4) Classmates
Pautan Masuk - 997,666
Jumlah Pelawat Bulanan -14,649,224
Ramalan Pelawat Bulanan - 9,600,000

5) Ning.com
Pautan Masuk - 13,032,000
Jumlah Pelawat Bulanan - 5,881,943
Ramalan Pelawat Bulanan - 6,800,000

6) Bebo.com
Pautan Masuk - 14,368,423
Jumlah Pelawat Bulanan - 5,881,943
Ramalan Pelawat Bulanan - 5,400,000

7) Hi5.com
Pautan Masuk - 8,491,287
Jumlah Pelawat Bulanan -2,176,014
Ramalan Pelawat Bulanan - 4,100,000

8) Tagged
Pautan Masuk - 399,111
Jumlah Pelawat Bulanan - 3,731,972
Ramalan Pelawat Bulanan - 5,100,000

9) Multiply
Pautan Masuk - 16,629,000
Jumlah Pelawat Bulanan - 1,442,885
Ramalan Pelawat Bulanan - 2,400,000

10) Friendster
Pautan Masuk - 6,896,127
Jumlah Pelawat Bulanan - 1,454,029
Ramalan Pelawat Bulanan - 2,400,000

hmm ni la antara laman-laman sosial yang famous kat Malaysia ni..aku ade 6/10 akaun antara yang ada kat atas nih..tamak kot! tapi tak semua aktif sangat la..hahah..okelah..

till then,
*adios,salam*


2 comments:

Cylia Chel said...

frenster boring..

mitchelle nur alya said...

kawan refurbished ?
haha..
chat box taley, hehe

nuff