COUNTER

free hit counter

FOLLOWERS

SPONSORED BY





Tuesday, July 20, 2010

Kongsi Message Dari Rakan Facebook..

Assalamualaikum..
Semalam tak dapat update sebab sibuk kemas barang pindah bilik baru..
Alhamdulillah tak ada masalah dengan bilik ni..
Selesa juga lah..tak bersepah sangat masa mula-mula masuk semalam..
Cuma satu masalah kecil je lah..
Line wireless kat aras ni agak slow macam kura-kura berjalan..
Tapi ada masanya laju sangat pulak sampai tak terkejar (tipu)
Sebentar tadi aku dapat message dari salah seorang sahabat facebook aku (lelaki)..
Rasa macam nak kongsi dekat sini pulak..
Macam ni message tu :

Saya suka tengok jari awek saya...
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other
Di satu hari yang forever depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang forever

Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekong
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...
Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

P/S - andai anda seorang wanita muslimah...
Mesti seronok kan kalau pasangan anda berfikiran camtu...
Then kalu anda seorang muslim...
Apa kata tanamkan dalam hati camtu...
Cinta tu anugerah Allah...
Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye...
Semoga saya pun ambik iktibar gak...

ikhlas dariku utk berdakwah kejalan Allah...
send pada kawan yang lain... 


Semoga kawan-kawan blogger yang lain dapat sebarkan kepada kawan-kawan yang lain :)
*adios,wassalam*

 

8 comments:

sebelas said...

lain macam je nak pasing nie..hehehe





http://nomborsebelas.blogspot.com/

kAziShA said...

@sebelas :


ahahaha..ape yang lain macamnye incik sebelas ?

cemomoi said...

masalahnya ompompuan susah nak trima menda ginih

Danny Neza said...

Alhamdulillah kalau smua org mmpunyai prasaan yg sma mcm si penulis msg..

kAziShA said...

@cemomoi :


hihi..setuju jugak tu..

kAziShA said...

@Danny Neza :


Yup..kalaulah semua org mmpunyai perasaan macam beliau..

PencariCinta said...

Menarik la ayat2 tu(^_^), |Jika timbul kesadaran ini dalam jiwa para remaja muslim, alangkah indahnya dunia ini(^_^)

kAziShA said...

@PencariCinta :


Betul tu ^^,

nuff