COUNTER

free hit counter

FOLLOWERS

SPONSORED BY





Monday, September 6, 2010

First Time Pegang Ular !

Assalamualaikum..
Hari ni hari yang ke-26 kita berpuasa..26 Ramadhan 1431..
Tinggal lagi 5 hari je lagi nak raya ni..
Aku masih kat hostel lagi ni..hadoiii...
Dah la sunyi je kat sini..kalau kecoh pun,geng-geng aku je la pun..
Aku & geng-geng aku dah siap beli tiket awal (Rabu,8hb Sept).
Sebab kitorang ni niat memang baiklah kan,,tak nak ponteng kelas..
Sabar je lah bila lecturer pun 2X5 tak nak buat kelas pulak minggu ni..
Memang menyesal jugak lah sebenarnya beli tiket awal-awal..
Tiba-tiba kafeteria kat hostel ni pun dah tutup jugak..
Menyusahkan pulak..kat mana kitorang nak sahur..takkan lah nak keluar pulak Subuh2 tu..

 gambar yang tiada kaitan dengan tajuk..

Duduk kat hostel ni pun bosan jugak..So,semalam kitorang semua 
(Aku,Maz,Mied,Kak Ros,Miera & Fiq) 
decide nak merayau sekitar Mahkota Paade (MP) & Dataran Pahlawan (DP)..
Tujuan utama nak cuba cari lokasi yang sesuai untuk buat assignment subjek Fotografi..
Tapi kebanyakannya penuh dengan gambar-gambar kitorang je kot..
Pelbagai gaya & rupa pulak..hehehe..
Actually semalam kitorang dah tersalah naik bas untuk ke Melaka Sentral..
Bas yang kaitorang naik tu memang jenis ronda-ronda satu melaka kot..lama jugak lah nak sampai ke MC tu..(biasanya 10 minit je boleh sampai).
Agak kepeningan lah aku kat dalam bas tu..


Sampai kat MP,kitorang terus menuju kat area bangunan merah..
Ada pertunjukan ular pulak..Mied yang bersemangat gila nak pergi tengok ular tu,.
Aku GELIIIIIII sebenarnya nak pegang ular tu..
Tapi bila fikir balik,bukan selalu dapat peluang macam tu..
Kitorang dengan perasaan yang "takut-takut berani" pun bergambar lah dengan ular tu..
Serammmm!! terasa macam pegang tangan manusia pun ada..sebab ada rasa macam tulang..
Tapi bila pulak lah ular ada tulang kan?? hahaha sengal je..
Ramai pulak yang mengerumuni kitorang bersama dengan ular yang berwarna kuning tu..
Lepas settle hal dengan ular,kitorang ronda-ronda area bangunan tinggalan sejarah kat sana..
Masa ni lah Dslr masing-masing beroperasi..huhuhu..


 maz tengah khusyuk tu..

maz,fatin @ kak ros,mied

mied yang kesengalan di waktu itu..

 ularrrrr yang dimaksudkan..

mied & kak ros yang sentiasa sengal.

kami (^_^)


Kami berbuka puasa kat Food Court DP..
Makan nasi ayam yang lain macam je rasanya..tekak tak boleh terima pulak..huhu..
Ronda-ronda mencari barang keperluan raya di MP pulak..
Tiba-tiba datang idea gila nak pergi pantai..
Tapi batalkan niat,pergi Dataran Walk je..Next time je lah pergi merayau-rayau kat pantai..hihihi..


 pasangan sehati & sejiwa tengah tunggu bas..



Overall,kami semua happy semalam :)

Sekian..
*adios,salam*


4 comments:

Cik Yana said...

teringat plak time nk cuti raye mse tgh blajar dlu,,
cik Yana punyela xnk ponteng klas smpai bli tiket hari klas trakhir,,
last2 lect yg batalkan kelas,,
rase cm nak mengamuk je time tu,,
hahaha~
wah~
beraninyer pegang ular,,
kalau cik Yana berani pegang tgh je kot,,
kpale org len pgang :P

hamidah sholihin said...

ekinn!!!!
ular2..
hahahaha

kAziShA said...

@Cik Yana :

Hee,,kita serupa la nampaknya..x berani pegang kepala ularrr..hihihi..

kAziShA said...

@hamidah sholihin :

Hahahah ULARRRRRRRRRR kau ni mied :P

nuff