COUNTER

free hit counter

FOLLOWERS

SPONSORED BY





Thursday, November 25, 2010

Ini Semua Angkara Facebook

Assalamualaikum & Salam sejahtera..
Kali ni aku saja nak cerita sikit la pasal game-game yang aku pernah join kat fb..HAHA..Aku dah bosan sangat sebenarnya nih..Aku masih kat hostel lagi walaupun dah habis exam..Sabtu nanti baru balik..Tiba-tiba pulak aku jadi rajin nak membebel kat sini..

Ok, game pertama yang aku join adalah FARMVILLE..Confirm la semua orang tahu kan pasal game ni..
Aku mula aktif main benda ni masa sem lepas..Untuk pengetahuan semua, Farmville ni tersangatlah feymes di kalangan budak-budak course/batch aku..Boleh dikatakan 90% main Farmville ni..Nak kata budak kecik, semuanya dah atas 18..haha kelakar laa bila ingat balik situasi tu..Masa semua tengah kemaruk berlumba-lumba nak up level, macam-macam lah yang berlaku..

  1. Masa dalam makmal komputer, tiba-tiba kedengaran bunyi kambing laa, bunyi kuda la, bunyi lembu, ayam, semua binatang ada..Dah rasa macam kat dalam zoo pulak =.="
  2. Serius, semua macam dah kena pukau dengan game nih..Nak pastikan tanaman diharvest tepat pada masanya. Risau betul kalau tanaman expired..
  3. Aku siap belajar dengan sorang member aku lagi, macam mana nak up level dengan cepat..HAHA
  4. Bila dalam kelas, perbualan kami semua berkaitan dengan binatang-binatang tu.. contoh : "Weh jap lagi kau send ayam kat aku ye..Nanti aku send balik kat kau" . "Tanaman kau dah harvest belum weh? Jap lagi habis semua rosak.." . "Kau send pokok cherry ye..Banyak sikit XP dia.."     
Tapi sekarang ni semua dah suam-suam kuku je..Ramai yang dah tak main dah benda ni..Loading pun lambat pulak..Kadang-kadang bila dah bosan tahap gilaa gaban baru aku jenguk Farm aku..hehe..

 [Level 34]



Game yang kedua pulak, CAFEWORLD..Ala, game masak-masak tu..Kalau zaman dulu-dulu, orang main masak-masak pakai daun, pakai pasir, masak kat dalam pondok..Teknologi sekarang ni dah mengubah semua tu..Game yang ni tak ramai budak kelas aku join..Mungkin sebab budak kelas aku ramai lelaki..Diorang pilih bercucuk-tanam berbanding masak-masak ni..Tapi ada gak la seorang kawan aku nih (lelaki)..Sampai sekaang dia rajin gilaa main game ni..Level dia tak payah cakap la..Memang tinggi..Game ni pun kena sentiasa jaga masakan..Kalau lambat, nanti masakan tu busuk..

[Level 26]




Next, game PETVILLE..Game yang menjaga haiwan..Memang wajiblah aku join, sebab aku ni pencinta haiwan peliharaan..Game yang ni tak susah sangat lah, just kena bagi dia makan, kena bersihkan dia, bersihkan rumah dia..Kena manja-manja la dengan dia..Baru boleh up level..Nama haiwan aku = Comotku Sayang..HAHAH Comot tu memang nama real kucing aku kat rumah..


[Level 32]




Bila aku bosan-bosan pulak, aku main game TYPING MANIAC..Haa game yang ni best sikit la, sebab dapat tingkatkan kelajuan kita menaip..Roomate aku siap jerit-jerit nak main game ni sebab geram tak dapat spell perkataan dengan betul =p

[Markah tertinggi = 84,484]





Game yang ni pulak namanya FASHION WORLD..Kira kena bukak satu kedai baju..Siap ada mesin jahit, ada fitting room, memang macam kedai yang real lah..Kena jaga hati customer..Takut diorang lari..


[Level 21]



Next, game TIKI RESORT.. Game yang ni kena bina resort kita sendiri..Berapa banyak pulau nak beli, suka hati lah..aku jarang main game ni sebab neighbour aku tak ramai..So, nak up level tu susah sikit la..hoho..


[Level 26]





Hmm cukup lah kot..Sebenarnya banyak lagi game yang aku join bila bosan..Habis tu, tinggal itu je jalan terakhir untuk hilangkan kebosanan..har har har..

*adios, wassalam*



11 comments:

Wahida Nasution Thakhrim said...

semua game tu saya main.. tapi yang dah jemu nak main petville aje.. bosan.. lambat nak naik level baru..

hans said...

dalam banyak2 game nih
den penah main game yang last tu jer
tikki island ker apa entah nama dia
hehehe

P/S :Dasyat! Memang Dasyat! Kepada Lelaki! Awas Jika Anda Berjalan Keseorangan!

P/S : Kutipan Filem 2 Alam? Korang Tahu Ker Dah Berapa Juta? Meh Tengok Sini

a n a s t a s y e a said...

Game kat facebook kadang2 melalaikan. Tapi kalau boring .. anastasyea suka jugak explorer kat sana =)

:~:Budak Degil :~: said...

bila level dh mkin tggi,kwn2 pon dah xramai yang main,jd malas nk men game lagi..hehe..
dulu dak degil hari2 main game tu..hahahaa

AiDa AzRyN said...

Lama tak layan game~ japg nk layan game la~ hihi

Infinity Cinta said...

hehe...a'a la kn..lama dah xmen game kt fb...byk men blog plak skunk...dlu sy main farmville jer....sampai level 31...dah stop..cz tenet xde...hehe.. ^_^

AdiaLuze said...

Skrg ni tgh gian men 'MallWorld' kot namanyee...Ala...pasal yang jual baju2 tuh...

Yg Farmville ngan Cafe World tuh dah agak bosan nak men ^__^

hamidah sholihin said...

ekinn!!!!jgn jd gilaaa taw..hahahaha

Nana Eddy said...

saya penah main farmville. tapi lembab sgt loading so x main sgt dah.. yang lain tu tak penah main. tapi ske main mafia wars ngan sorority

efyna.pinkladies said...

dah lame tak main game fb sejak2 diharamkan kat wifi di bilik hehehe

♥-- emieysandra --♥ said...

dulu, addict gak ng game kt fb ni.
skg dh xminat ;)

nuff