COUNTER

free hit counter

FOLLOWERS

SPONSORED BY





Sunday, January 30, 2011

Apa Itu Hacker ?

Assalamualaikum & salam sejahtera readers sekalian..Wah dah seminggu blog ni tak ber"update"..Aku mampu jenguk blog rakan bloggers yang lain je, disebabkan masalah-masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan..Hurm, sekarang ni orang ramai tengah syok gila bercuti panjang, yang aku ni pulak kena stay kat hostel, sebab ada presentation hari Selasa nanti..Syahdu je kami semua kat sini..hoho..Hari ni aku just nak membebel pasal "hacker". Korang tau tak apa itu "hacker" ?
"Asal pertama kata "Hacker" sendiri berasal dari sekitar tahun 60-an di Las Vegas. Mereka telah mengadakan sebuah permainan (Game) yang menggunakan sistem jaringan komputer (networking) dimana cara permainan itu adalah dengan berusaha untuk masuk ke sistem komputer lawan (pemain lainya) dan melumpuhkannya. Dari sinilah kemudian orang-orang menamakan sekelompok anak-anak muda yang mengikuti permainanan ini sebagai "Hackers" iaitu sekelompok anak-anak muda yang mampu merosakkan dan melumpuhkan sistem komputer orang."
Aku tiba-tiba nak berkongsi pasal Hacker ni sebab baru-baru ni, salah satu website yang baru je nak up kat Malaysia ni, www.1malaysia.com telah di"hack" oleh para hackers yang tidak bertanggungjawab..

Credit photo : Ayep Kechik


Kat sini aku share sekali satu warkah dari seorang hacker..Haha serius kelakar..Bahasa memang kelasss..Sekadar gurauan semata-mata..Jom layan =) 


Sayangku,
Seandainya hatimu adalah sebuah system,
Maka aku akan scan kamu untuk mengetahui port mana yang terbuka sehingga tidak ada keraguan semasa aku c:\> nc -l -o -v -e ke hatimu,tapi aku hanya berani ping di anonymouse proxy, inikah rasanya jatuh cinta sehingga membuatku seperti hacker ke dalam hatimu walau pun aku memang hacker sejati? whatever!Seandainya hatimu adalah sebuah system,

Semasa semua requestku diterima aku akan pastikan terus hatimu tidak terkena bugtraq untuk mengetahui bug terbarumu maka aku akan terus patch dan pacth ,aku akan jaga servicemu jangan sampai crash dan aku akan menjadi firewallmu aku akan pasang portsentry, dan menyeting error pagemu ” The page cannot be found Coz Has Been Owned by Someone get out!” aku janji tidak akan ada ada miscellaneous program atau service yang hidden, karena aku sangat sayang dan mencintaimu.

Seandainya hatimu adalah sebuah system,
Jangan ada yang kata “You dont have permission to access it” untuk aku, kalau tidak mahu di ping flood Atau DDos Attack jangan harap….!

Seandainya hatimu adalah sebuah system ……

Tapi sayang hatimu bukanlah sebuah system,
Kamu adalah sang bidadari impianku, yang sebenarnya yang terlebih dahulu mengacau systemku! Kamu telah menghantar trojan horse ke dalam system aku sehingga aku menjadi Helen Keller mode.

Suatu masa nanti aku akan datang dan mengatakan bahawa di hatiku sudah dijangkiti virus yang menghanyutkan, pasti tidak ada antivirus yang dapat memusnahkannya selain kamu.
kazisha : Sedikit info untuk hack ID fb ada kat SINI . 
Sumber-sumber lain : APA ITU HACKER
 *adios,wassalam*

7 comments:

KUREKURE COMEL said...

hehehe...blh pulak ada warkah...

hhhmmm psal laman web 1 malaysia tu mmg hangin je....jahat gle...iisshhh

AiDa AzRyN said...

bahaya btol hack2 ni.. huhu...

hamidah sholihin said...

ko pnah kena tak???
hahaha

kAziShA said...

@KUREKURE COMEL :

haha..warkah tu sekadar selingan je..hmm tau xpe..kejam kan..

kAziShA said...

@AiDa AzRyN :

Hurmm betul2..semua kena amik tau pasal internet security sekarang ni..makin bahaya..

kAziShA said...

@hamidah sholihin :

Haa alhamdulillah..mintak2 dijauhkan =0

DaK CoMoT said...

ahaha..warkah tuh ayat die xbleyh blah..haha..tapi mmg bahaya la kalau kena hack2 neyh...macam2 cerita da dgr...wuuu kena alert laa..

nuff