COUNTER

free hit counter

FOLLOWERS

SPONSORED BY





Saturday, January 15, 2011

Apa Relevan Perkataan MEMBELI-BELAH ?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..Ada sape-sape yang kaki shopping tak kat sini ? Kalau ada, sila angkat kening masing-masing sebanyak 3 kali..Hehh..Malam ni aku nak share sesuatu yang berkaitan dengan kaki shopping aka Shopaholics..Apa relevannya perkataan MEMBELI-BELAH ? Kalau disebut dalam bahasa Omputih dipanggil SHOPPING COMPLEX tapi kenapa bila dialih bahasa diistilahkan sebagai MEMBELI-BELAH ?


Jom, check it out !


1) Kebanyakan wanita selepas membeli di sebuah pasar raya, diorang akan "belah" ke pasar raya lain dan membeli pula di situ.

2) Ramai lelaki selepas membeli, diorang akan terus "belah" balik ke rumah.

3) Ramai orang hanya "belah" saja..."Belah" ke sana.."Belah" ke sini..tapi tak beli-beli pun.

4) Ada juga orang ramai yang membeli dan tak "belah-belah".

5) Ada juga orang lain yang beli, tapi orang lain belah. Dalam kata lain, si awek terus "belah" meninggalkan si boifren di kaunter untuk urusan pembayaran lepas siap pilih-pilih barang.

6) Walau "belah" mana pun letaknya pasar raya pasti ada yang akan membeli.



Ahaha! Rosak lah bM aku macam ni..

Info karut-marut ni aku jumpa dalam majalah Ujang yang aku dapat free daripada Suria Wheels dari SURIA FM yang singgah kat kolej aku semalam..HAha tiba-tiba orang tu panggil aku untuk amik souvenirs sikit..Aku dapat CD album Taufik Batisah, majalah & sos cili..Ya ! Memang sos cili..Sila percaya..Takpe takpe aku tak kisah..Itu rezeki namanya..Hehhh ^_^


 Terima kasih Suria FM =p


Suria Wheels tu datang nak promote pasal satu program terbaru diorang iaitu "Suria Showdown Band Campus"..

Hurm, kalau aku ada band sendiri mesti syok kan..Haha cukupppppp jangan merepek !


*adios, wassalam*



10 comments:

nub said...

hahah..tu la na...kain terbelah belah pon banyak kat tmpt memembeli belah.hehe

anamizu said...

sungguh relevan! hahaha


recent post : |bantulah adik hairuman|

Encik Tikus said...

hahaha wa pernah dengar pasal beli belah tue xD

miszlullaby said...

kah kah kah. Tak leyh "belah"!
kazisha nak tau x, kat sini kan,kalao shopping complex dorang yang besar2 tu,tengah2 die sume ade kerusi. Bile time sale, yang duduk dekat kerusi tu sumer lelaki dengan muke yang sangat tensyen. Sebab tunggu gf and bini dorang shopping.kekeke..

kAziShA said...

@miszlullaby

ahaha ! memang tak dpt dinafikan, perempuan mmg kaki shopping =p

jaya jr said...

malas nak shopping skang ni..xde mood..haha

Cik Yana said...

Dapat sos cili ok pe.
Tak payah membeli belah sos cili.
Hee~

kAziShA said...

@jaya jr :

asal leh takde mood plak? hoho

kAziShA said...

@Cik Yana :

Hehh betul betul..dah jimat dah kat situ =p

nadzirah aqilah said...

hahahaha.. lepas komen kat cnie sya terus 'belah' dari cni.. hikhik

nuff