COUNTER

free hit counter

FOLLOWERS

SPONSORED BY





Tuesday, February 22, 2011

Syukur, Azizulhasni Awang Dalam Keadaan Baik

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..Pagi tadi aku dikejutkan dengan berita malang tentang salah seorang atlet kebanggaan negara yang aku kagumi sejak dulu lagi, Azizulhasni Awang..Berlaku kemalangan kecil semasa beliau ni tengah berentap dalam selekoh terakhir di Velodrom, Manchester..Sebenarnya benda ni berlaku petang 20hb Feb (semalam)..Aku je yang tertinggal kereta api..Tak tengok berita..Lagipun aku on the way balik Melaka semalam..Lansung tak jenguk blog beliau ni..Ya, aku salah seorang pembaca setia BLOG beliau..hehh =) Serius, pagi tadi aku sangat sangat sangat terkejut dengan berita kemalangan yang beliau hadapi tu..Agak teruk jugak lah keadaan kaki beliau ni..Sampai tertusuk kayu..Aku tak dapat bayangkan kesakitannya >_< Sedangkan tertusuk jarum kecik tu pun dah boleh menangis, ini kan pulak kayu trek panjang macam tu..Oh tidak ! 

 arghhhh sakitnye T_T

Dah la kemalangan, lepas tu boleh lagi teruskan perlumbaan sampai dapat nombor 3..Memang bersemangat waja betul..Itu lah yang buat aku kagum dengan beliau..Yang paling buat aku kagum, beliau ni sempat lagi bercerita kat Datuk Zolkeples (Ketua Pengarah MSN) yang beliau nak kejar pingat emas masa Sukan Olimpik 2012 nanti..Tengah sakit-sakit pun sempat lagi fikir tentang pingat T_T


"Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN) Datuk Zolkples Embong yang turut berada di Manchester menyaksikan kejohanan itu, berkata Azizulhasni menjalani pembedahan kecil bagi mengeluarkan serpihan kayu itu dan berdasarkan ujian imbasan X-Ray, serpihan kayu itu tidak mendatangkan kecederaan serius pada tisu betis dan tidak mengenai tulang Azizulhasni.
“Azizulhasni memberitahu saya dia tidak berasa sakit dan hanya menyedari selepas berjaya menamatkan perlumbaan. Ketika dalam ambulans ke hospital, Azizulhasni yang menahan kesakitan masih sempat bercerita kepada saya mengenai hasratnya untuk mengejar pingat emas di Sukan Olimpik London 2012 nanti,” katanya."




Alhamdulillah, tadi beliau baru saja update statusnya kat fb :


Semoga beliau cepat sembuh..Amin..

*adios, wassalam*


5 comments:

Cik Yana said...

Budak Azizul ni member sekelas cik Yana masa sekolah rendah. Hahaha~ Dulu-dulu beringus je selalu kene buli ngan cik Yana. Sekarang amek kau, pendekar negara. Bangga bini dia :)

KomieAroon said...

komie ingin meminta jasa baik kalian

I have join this one contest called Kisah Klasik Kita : 99 Hari Kisah Klasik so now I wish to ask u please vote for me... vote for my cerpen "Kau Boleh Blah" if you really like the story..I am not forcing you but please do read it first and if you think that my cerpen is likable or good or can make you smile and so on then do vote...I really really appreciate your support..

To vote, just wrote "i vote" or "vote" in the comment box at this link


http://kisahklasikita.blogspot.com/2011/02/99-hari-kisah-klasik-komie-aroon-kau.html



Jasamu akan ku kenang sehingga ke akhir hayatku =))))

kAziShA said...

@Cik Yana :

Wahh yeke ? seronotnye..hehe..minat ouh dengan beliau ni =)

kAziShA said...

@KomieAroon :

aites, will do, insyaAllah..gud luck ^_^

Mohamadazhan hjDesa said...

terbaik!

nuff