COUNTER

free hit counter

FOLLOWERS

SPONSORED BY





Monday, May 23, 2011

2AM Showcase Live In Malaysia [21/5/2011]

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Kali ni aku nak kongsi pengalaman aku menghadiri showcase artis dari Korea ni, iaitu kumpulan 2AM. Kalau baca kat media, group 2am ni agak kurang dikenali berbanding group-group dari Korea yang lain, sebab group 2am yang dianggotai oleh 4 orang jejaka iaitu Seul Ong, Jo Kwon, JinWoon & Changmin ini merupakan group yang bersandarkan pada bakat vokal mereka semata-mata. (Tapi aku rasa muka dan personaliti diorang pun market jugak apa). Dan lagi satu, group ni kebanyakannya keluarkan lagu-lagu berentak balada yang menyentuh perasaan, berbeza dengan group-group lain yang majoriti memperjuangkan lagu-lagu berentak pop & dance. Ok lah, berbalik pada showcase, ini merupakan kali ke 2 group 2am ni menjejakkan kaki ke Malaysia. Showcase yang berlangsung lebih kurang 1 jam ini diadakan kat Wisma MCA, Jalan Ampang, KL. 


Ok, ni antara gambar-gambar yang sesuai untuk tontonan umum :p

Ni kat luar dewan tersebut
 Ni dekat ruang menunggu. Ramai gila ! Sesak jugak lah kat sini.

Ni lah rupa pentas tu
 Tadaaaa! Presenting, 2AM
Diorang belum naik pentas lagi, penonton semua dah macam kena histeria kat situ -,-

Im Seul Ong. 
Dia best :p

Jo Kwon
Changmin

JinWoon
 Yang ni, kitorang ada bagi surprise sikit kat diorang sempena birthday 3 orang daripada diorang.Kitorang disuruh nyanyi lagu 'Happy Birthday' dalam version Korea & BM. Heh, syok woo kek dia. Menara KLCC tuuuuu

Bergambar kenangan bersama penonton

Hurm, sini sikit ada gambar BONUS. Ahli group ni diajar cara buat roti canai, teh tarik & cara melukis corak batik. Hehh, memang rare.


Haha terbaik lah diorang ni. Sporting habis. Secara keseluruhannya, aku rasa best jugak lah bagi aku yang pertama kali join mende-mende macam ni. Tapi yang tak bestnya, showcase ni terasa sekejap sangat. Apa-apa pun, aku harap group 2AM ni berjaya dan sentiasa berjaya di masa yang akan datang. Go go fighting Im Seul Ong :p
Terima kasih MyKpopHuntressDigi Youth !
*adios, wassalam* 


10 comments:

Cik Yana said...

Cik Yana suka Seulong tu. Walaupun tak bape layan sangat Korea, tetapi macam suka tengok dia kat drama-drama Korea. Hehehe~

Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

cik aiLebiu said...

wahh mmg rare lah dorg sempat belajar semua tu...

Nzyrahun said...

haih bertuah nye
aku tgh tgu ft island ni sobs

syamsid dhuha said...

ko g usha konsert ke ?? careee la koo :D

kAziShA said...

@Cik Yana :

Hehe Seulong memang best..
Give me 5 ! ^_^

kAziShA said...

@cik aiLebiu :

Kan kan? Artis Malaysia pun tak sempat belajar :p

kAziShA said...

@Nzyrahun :

Hee, Ft Island pun best jugak. Otu lah group k-pop yang aku suka :)

kAziShA said...

@syamsid dhuha:

Haha tiket free der :p

CN said...

suka semua..suara mendayu dayu..lagu dorang menyentuh perasaan :)

kAziShA said...

@CN :


Memang group balada terbaik :)

nuff